LÖSNINGSINRIKTAD
PEDAGOGIK
Lösningsfokuserat Ledarskap - gör coachning och förändring enkelt

 

Vi lanserar nu den svenska översättningen av den mycket populära boken "The Solutions Focus" - Making Coaching & Change SIMPLE, av Paul Z Jackson och Mark McKergow
Läs Paul och Marks förord till boken.

När man handskas med mänskliga problem är bekymret med de konventionella metoderna att de förutsätter ett okompli-cerat förhållande mellan orsak och verkan, mellan ett problem och dess lösning. Nu finns det ett revolutionerande än så länge radikalt alternativ – det Lösningsfokuserade förhållningssättet – som undviker orsakerna till problemet och styr rakt mot lösningen och visar på hur man föreställer sig den önskade framtiden och rör sig snabbt mot den. Lösningsfokus redogör i detalj för detta unika ENKLA sätt att arbeta där skräddarsydda lösningar uppfinns varje gång, allt i enlighet med det som faktiskt passar organisationen, teamet eller ledarskapet. Möt den effektiva coachningmodellen OSKAR.

Författarna visar dig hur man identifierar vad som fungerar i ditt team eller i organisationen och utvecklar det närmare för att åstadkomma användbara förändringar; att fokusera på det som är möjligt hellre än det som är svårbehandlat; och hur man förblir Lösningsfokuserad, inte lösningsforcerad. Medan metoden och räckvidden är omfattande, är grundreglerna enkla:

Lösningar inte problem
Emellan – resultatet sker i samspelet
Använd det som redan finns
Möjligheter - då, nu och i framtiden
Språket – enkelt uttryckt
Alla fall är olik
a

Den här "teorin som inte är någon teori", är en från grunden pragmatisk och beprövad metod inom många områden och lockar fram vad som innerst inne fungerar för människor, team och organisationer. Fullmatad med välbeprövade verktyg, övningar och fallexempel, kommer alla som är intresserade av praktiska, innovativa lösningar på arbetsplatsen dra nytta av Lösningsfokuserat Ledarskap – och att kunna uträtta mer med mindre.

Den här svenska översättningen av Marks o Pauls andra upplaga av Lösningsfokus intensifierar ett fokus på coachning och erbjuder fascinerande och vittomfattande nya fallstudier som illustrerar hur idéerna har tillämpats i organisationer värden över, från TV-bolag till regeringsagenturer till individuella team.

ISBN: 978-91-977651-1-4 Boken är 155x230 mm och innehåller 250 sidor. Pris: 300 kr ( inkl moms) + frakt. Beställ direkt.